Particuliere verzekeringen

Particuliere verzekeringen

Opstalverzekering

Heeft u een eigen huis gekocht? Dan is het verstandig een opstalverzekering af te sluiten.
Een opstalverzekering verzekert uw huis tegen brand, lekkage, schade aan uw keuken, badkamer etcetera

Premie
De verzekeraars bepalen de hoogte van de premie aan de hand van onder andere herbouwwaarde van de opstal, bouwaard en ligging, maar ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld het soort dakbedekking (pannen – mastiek – riet) dat is gebruikt op uw woning.

Inboedelverzekering

Wat houdt een inboedelverzekering in? Inboedel zijn spullen in en om het huis die u kunt verplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank, televisie, lampen etcetera. Ook de spullen van uw partner, kinderen en andere mensen die in het huis wonen vallen onder deze inboedelverzekering.

Premie
Een inboedelverzekering is niet verplicht. In de meeste gevallen is het echter wel aan te raden uw inboedel te verzekeren. De verzekeraars bepalen de premie voor een inboedelverzekering aan de hand van onder andere de nieuwwaarde van uw inboedel, woonplaats en gezinssamenstelling.

Reisverzekering

Gaat u op reis? Dan is het verstandig om een reisverzekering aan te schaffen. Vooral als u buiten Nederland op vakantie gaat, kunt u tegen onverwachte kosten aanlopen die niet vergoed worden door andere verzekeringen. Het zijn dingen waar u liever niet over nadenkt, maar in het geval er toch iets gebeurd, bent u met een reisverzekering in ieder geval goed gedekt.

Ook in Nederland
Bijvoorbeeld, als uw bagage gestolen wordt, bepaalde medische kosten worden gemaakt of indien u de reis moet annuleren. Maar ook als u in Nederland een weekendje weg gaat kan een reisverzekering handig zijn als bijvoorbeeld een dure camera wordt gestolen. Tegen deze onvoorziene kosten kunt u zich prima verzekeren.

Autoverzekering

Als u een auto koopt, bent u in Nederland verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is eenvoudig en snel te realiseren, maar let er hierbij wel op dat u de juiste keuzes maakt. De keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk, gewicht etcetera), uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk:

WA (wettelijke aansprakelijkheid)
De WA-dekking is de basisdekking en het goedkoopste alternatief. De schade die u met uw auto veroorzaakt aan een ander voertuig wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen auto.

WA Beperkt Casco
Naast de WA-dekking wordt bij WA Beperkt Casco ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen auto die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

WA Volledig Casco (All Risk)
Alles wat onder Beperkt Casco valt wordt vergoed bij WA Volledig Casco, maar bij deze variant wordt ook alle schade aan de eigen auto vergoed.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar gebeuren dat uw kind per ongeluk tegen een geparkeerde auto fietst of uw hond in zijn enthousiasme de antieke vaas van een kennis omgooit. In dat geval kunt u terugvallen op een aansprakelijkheidsverzekering. Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u namelijk gedekt voor schade die u per ongeluk toebrengt aan anderen en/of hun bezittingen.

Premie
De verzekeraars bepalen de premie voor deze verzekering onder andere aan de hand van uw gezinssituatie en de hoogte van de verzekerde som. Er is zowel dekking mogelijk van spullen, als ook kosten door verwondingen bij personen. Er wordt alleen een vergoeding uitgekeerd indien u wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld.

Rechtsbijstandverzekering

Gelukkig heeft u een betrekkelijk grotere kans dat u nooit een rechtszaal van binnen zult zien dan wel. Maar als dat dan het geval is door een vervelend conflict, dan is het vaak ook direct een dure aangelegenheid. Een rechtsbijstandverzekering kan u daarbij helpen. Een rechtsbijstandverzekering dekt de financiële gevolgen van de rechtsgang of geeft juridische bijstand in natura. De verzekeraar bepaalt of een rechtszaak wel of niet zal worden vergoed.

Premie
Door de dekking en het eigen risico te wijzigen wordt de premie automatisch lager of hoger. U kunt er dus voor kiezen om de rechtsbijstandsverzekering exact te laten aansluiten op de risico’s die u loopt. Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u een goed juridisch vangnet tot uw beschikking tegen een schappelijke prijs. Dat komt omdat de laatste jaren de concurrentie tussen verzekeraars enorm is toegenomen, waardoor de premies sterk zijn gedaald.

Overstappen
Overstappen naar een andere verzekeraar kan dus heel interessant zijn voor u en voor uw portemonnee. Om dit te laten onderzoeken bent u bij Amis adviesgroep aan het juiste adres. Wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. Wij bieden u daarmee gegarandeerd de beste prijs-kwaliteit verhouding!

Hypotheken

 

Bent u opzoek naar een nieuwe woning of ben je juist opzoek naar je eerste woning? En ben je benieuwd wat je maximaal aan hypotheek kan lenen?

Klik dan snel hier om een berekening te maken!

 

Hypotheken

Bent u opzoek naar een nieuwe woning of ben je juist opzoek naar je eerste woning? En ben je benieuwd wat je maximaal aan hypotheek kan lenen?

Klik dan snel hier om een berekening te maken!

 

Een vraag over verzekeringen of hypotheken?

Ik ben Sandra en ik help u graag. Stel uw vraag »

Aansluitnummers

* AFM: 12006619
* KIFID: 300.003732
* KvK: 28030884
* BAV: BAVAM polisnr. 54981

Bent u opzoek naar een nieuwe woning of wilt u uw woning verkopen?

Kijk dan eens op de site van onze samenwerkingspartner Makelaars aan zee! 

Amis Adviesgroep
‘s Gravendijckseweg 33 E
2201 CZ Noordwijk
Postbus 530
2220 AM Katwijk

071-361 42 72
info@amisadviesgroep.nl

Volg ons op social media

Call Now Button